Wiosenna anemia ?- jedz pierzgę – lub pszczeli pyłek kwiatowy.

Dzisiaj już wiosna i część osób może czuć się słabo, anemicznie, w związku z brakami w pożywieniu , które to nastąpiły przez jesień i zimę. Konsekwencją tego może być zwiększona zachorowalność na różne choroby, łatwość przeziębień ,wpadanie w depresję , reumatyzm itp.

Chyba mam anemię wiosenną

W byłym ZSRR w latach 70-tych podawano w warunkach klinicznych chorym na anemię pierzgę , czyli pszczeli pyłek kwiatowy złożony w plastrach przez pszczoły, a potem poddany fermentacji w ulu ( przyszły pokarm dla larw pszczelich ).Okazało się ,że u chorych na anemię po kilkutygodniowym podawaniu pierzgi w ilości kilku łyżeczek dziennie zaobserwowana całkowite wyzdrowienie.

Zdjęcie pierzgi pszczelej dla sportowców ( BeeBread)
Zdjęcie opakowania pszczelego pyłku kwiatowego dostępnego na www. ARRIA.pl

Znamiennym było to ,że ci chorzy wcześniej byli leczeniu lekami tradycyjnymi bezskutecznie !.

W związku z tym doszedłem do wniosku,że można zawsze próbować zwalczyć anemię wiosenna ( i nie tylko ) przez spożycie pierzgi ( musi być właściwie oczyszczona z wosków , które nie nadają się do spożycia ) lub spożycie pszczelego pyłku kwiatowego w postaci rozdrobnionej – przez mikronizację , co zwiększa jego przyswajalność . W rozmowach z ojcem profesorem dyskutowaliśmy na ten temat w odniesieniu do mojego dziecka, które chciałem zabezpieczyć przed anemią i wynikającymi z tego infekcjami górnych dróg oddechowych. Doradzał on podanie dziecku w wieku 3 lat szczypty pszczelego pyłku mikronizowanego 2-3 razy dziennie np do mleka.

Powyżej po lewej widok normalnej ilości czerwonych krwinek u osoby zdrowej po prawej widok zmniejszonych ilości czerwonych krwinek zwany anemią u osoby chorej.

Poniżej przedstawiam skan artykułu P. Leonawiczus pt :” Pierzga w leczeniu anemii „- w tłumaczeniu M.Loręcki z broszury Apipol z lat 80-tych.( zbiory Prof. R . Czarneckiego)

W związku z tym , że spożywanie surowej pierzgi może być niebezpieczne Profesor Czarnecki opracował ekstrakt z pierzgi pszczelej marki Apiterapia Forum.Mozna go stosować w przypadku anemii a również depresji .

Można zauważyć już po kilkakrotnym zastosowaniu różnice w samopoczuciu ogólnym, co również jest odzwierciedlone w poprawie odżywienia organizmu na poziomie komórkowym.

Istotnym jest fakt łatwości podania tego preparatu , skoncentrowanie ważnych substancji z pierzgi pszczelej ,słodki smak, podobny do miodu, co pozwala ten produkt podawać również dzieciom.

Na zdj. produkty : Ekstrakt z pierzgi 10 % w op. 20 gram, z kroplomierzem 20 gram, 50 gram
można zamawiać bezpośrednio w formularzu kontaktowym arria .pl , lub telefonicznie – tel. na stronie www. arria.pl .

Autor: Robert Czarnecki

Nazywam się Robert Czarnecki, zajmuje się hobbystycznie zdrowym stylem życia, w tym apiterapią. Od roku 1985 zajmowałem się z przerwami wprowadzaniem na rynek polski produktów pszczelich . Moim ojcem jest Ryszard Czarnecki , Profesor farmacji,Dziekan Uniwersytetu Jagiellońskiego, Rektor uczelni kosmetologicznej , propagator i specjalista w dziedzinie apiterapii i kosmetologii , założyciel firmy " Laboratorium Bio - Farmaceutyczne ARRIA " z Krakowa, produkującej na polski rynek kosmetyki i suplementy diety oparte na bazie produktów pszczelich. W związku z tym , że zainteresowania ojca jak i moje w dziedzinie zdrowego stylu życia jak i zastosowań produktów pszczelich i apiterapii dla ludzi stały się zbieżne w ostatnich kilku latach, postanowiłem zapoznać szersze kręgi osób na tym forum naszymi wspólnymi przemyśleniami i pomysłami w tym zakresie uważając to za korzystne dla ludzi.

Jedna myśl na temat “Wiosenna anemia ?- jedz pierzgę – lub pszczeli pyłek kwiatowy.”

Skomentuj Raymond Pope Anuluj pisanie odpowiedzi